Veel gestelde vragen

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kijk dan even naar deze veel gestelde vragen.
Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Algemene vragen

Ik ben nog nooit naar CoderDojo geweest.

Voor alles is er een eerste keer! De dojo is voor iedereen toegankelijk. De beste manier om kennis te leren maken is om gewoon een keer langs te komen. Zorg wel dat je je eerst registreert voordat je komt. 

Kan ik zomaar naar CoderDojo komen?

Nee, om er voor te zorgen dat we niet over onze capaciteit gaan en een goede administratie van aanwezigen hebben moet iedereen zich registreren om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo.

Voor welke leeftijd is CoderDojo?

De maximum leeftijd die wij hanteren is 17 jaar. Voor de minimumleeftijd adviseren wij 7 jaar. Jonger kan wel, maar dan moet er wel begeleiding bij zijn voor begrijpend lezen en schrijven.

Wat doen kinderen bij CoderDojo?

Bij CoderDojo zijn we altijd bezig met techniek of ontwikkeling van competenties die nodig zijn in het beroepsveld. Daarnaast worden kinderen ook “mediawijs” gemaakt waardoor ze leren omgaan met internet en techniek. Wij stimuleren onderzoekend en exploratief gedrag en sporen alle kinderen aan om hun interesses te volgens en elkaar nieuwe dingen te leren.

Is CoderDojo geschikt voor mijn kind?

Wij verwelkomen iedereen! Echter merken wij dat vooral kinderen die interesse hebben in techniek blijven hangen en het naar hun zin hebben. We behandelen elke maand een ander onderwerp, dus kijk samen met je zoon / dochter naar het onderwerp om te kijken of ze het interessant vinden om hier meer over te leren. 

Deelnemen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Voor elke dojo moet afzonderlijk geregistreerd worden. Dit doen wij via Eventbrite. Kijk op onze website onder “Komende Editie” of bekijk ons profiel op Eventbrite om de geplande edities te zien. Hier kun je je kind registreren voor deelname óf op de wachtlijst zetten.

Hoe werkt de wachtlijst?

Als een dojo volgeboekt is dan is het enkel nog mogelijk om je op de wachtlijst te zetten. Doe dit 1 keer per deelnemend kind. Zodra er iemand zijn deelname afzegt zullen wij de eerstvolgende op de wachtlijst de kans geven om te registreren. Hou je email dus in de gaten!

Ik heb me ingeschreven, maar ik kan niet komen. Hoe meld ik me af?

Als je je hebt ingeschreven maar je kunt toch onverhoopt niet komen, is het belangrijk dat je je afmeldt. Niet alleen komt jouw plekje dan beschikbaar voor iemand op de eventuele wachtlijst staat, maar ook voor het inplannen van het juiste aantal vrijwilligers is het belangrijk te weten hoeveel kinderen we kunnen verwachten.

Afmeldingen doe je via EventBrite waar je je ook hebt aangemeld. In de bevestigingsemail van EventBrite staat een link hoe je dat kunt doen. Het gaat zo:

1.      Ga naar de Eventbrite-website.

2.      Log in op uw account.

3.      Zoek naar uw reservering voor de CoderDojo op de datum waar je je voo rhad ingeschreven.

4.      Klik op ‘Annuleren’ en volg de instructies op het scherm.

We hebben geen telefoonnummer waarop je ons kunt bereiken. Maar mocht je nog vragen hebben over je afmelding dan kun je gebruik maken van ons contactformulier.

Wat moet ik meenemen naar de dojo?

Je hoeft geen eigen laptop mee te nemen. Een USB is eventueel handig om gemaakte programma’s mee te nemen.